bon-dom.uasitemap

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

ФІЛЬМ-ПОСІБНИК, завантажить.
ДОЗВІЛЬНІ ДОКУМЕНТИ:
— ТУ;
— Гігієнічний висновок;
— Лист сертифікація.


При поході в лазню або сауну важливо пам’ятати:

  • Бажано приймати їжу не менше ніж за три години перед сауною;
  • Перед лазнею прийміть теплий душ, для того, щоб добре розігріти тіло. Душ потрібно приймати без використання шампуню, мила або гелю для душу;
  • Перед заходом в парну обов’язково надіньте повстяну шапочку;
  • Не використовуйте синтетичні ароматичні масла для поливу каменів, тільки натуральні;
  • У самій парній приляжте і розслабтеся;
  • Перший захід у парну повинен бути за тривалістю не більше п’яти хвилин;
  • Після першого заходу зробіть перерву кілька хвилин, потім вдруге рекомендується пробути в парній хвилин 7-10;
  • Використовувати віник рекомендується вже після того, як тіло добре розігрілося на третій або четвертий захід;
  • Використання відра-водоспаду також бажано після того, як тіло добре распарено;
  • Найкраще заняття між заходами в сауну це пити трав’яний чай;
  • Вкрай не бажано вживати алкогольні напої до закінчення сеансу процедур в парній.

Якщо Ви зібралися в ЛАЗНЮ Вам напевно буде цікаво переглянути всілякі БАННІ ПРОПОЗИЦІЇ в розділі нашого сайту: «Все для лазні і сауни»

Як підготувати дерев’яну бочку, жбан для зберігання вина

У професійних виноробів дерев’яна тара вважається найзручнішою для виробництва вина. Вона має незаперечні переваги, а саме: дерево добре тримає температуру, яка є головним фактором в процесі виготовлення якісного вина. Тому процес бродіння сусла в бочці не залежить від перепадів температури навколишнього середовища. У дерев’яні бочки абсолютно не потрапляє сонячне світло. Завдяки цьому сусло і вино не знебарвлюється і зберігає свій еталонний колір. Дерев’яні бочки проникні для повітря. Він надходить в бочки рівно в тих кількостях, в яких є необхідним для підтримання процесу бродіння дріжджів і в цілому сусла. При цьому повітря, що проникає через пори дерев’яної бочки, очищається і збагачується цінними для вина речовинами. Вважається, що в дерев’яних бочках вино дозріває швидше, ніж в будь-якій іншій посуді.

Для виноробства краще і найцінніше дубові бочки. Дубові бочки краще через свою текстури, і речовин, що містяться в дубовій деревині. Найкраще для виноробства підходять старі дубові бочки. Особливо цінні для бродіння сусла бочки, що вживаються раніше для зберігання горілки і спирту. У цих випадках до виноробів надходить стерильна тара. Бочки з-під спирту і горілки позбавлені наявності всілякого грибка. Це виключає оцтове бродіння вина. Дубові бочки, отримані з спиртового виробництва досить прополоскати чистою водою.

Зі старими винними діжками складніше. Якщо термін після зливу попередньої партії вина короткий, то їх не треба ретельно, по-особливому чистити. Досить, як і зі спиртовими бочками, ємність просто обполоснути водою. Але, як правило, від того моменту, як з бочки злито вино і до того, як її необхідно заповнити вином нового врожаю або суслом, проходить досить великий термін, тому, необхідно ретельно досліджувати внутрішню поверхню бочки. В якості профілактичного заходу дубові винні бочки необхідно прополоскати содовим розчином з розрахунку 30-40 г соди на 1 літр води. Це робиться для нейтралізації оцтової кислоти. Після цього бочку необхідно 2-3 рази прополоскати свіжою водою. При цьому потрібно кожен раз залишати бочку залитою водою на 1-2 дня.

Останньою процедурою приготування бочки, є обкурювання її сіркою. Обкурювання винної бочки сіркою відбувається наступним чином: бочку ставлять горизонтально, наливають в неї трохи чистої води, через шпунтовий отвір бочки опускають маленьку залізну чашечку. Чашечка прикріплюється до довгої проволки. У неї насипають запалену сірку (сірчаний колір). Процес триває до тих пір, поки горить порошок. Після того, як процес закінчений, тобто вся сірка в чашечці вигорить, її виймають, воду з бочки виливають, і бочка в останній раз споліскується. Бочка закупорюється, і тільки тоді вона готова до вживання, до використання для бродіння сусла.

Якщо погодившись з вищесказаним, Ви вирішили КУПИТЬ ДУБОВУ БОЧКУ,- ознайомтеся з нашими продуктами в відповідному розділі сайту «Бочки».